Препоруке за мера превентивне заштите од вируса
- Запосленој у чајној кухињи препоручује се прање посуђа у машини за прање посуђа;
- Препоручује се запосленима да не улазе у чајну кухињу;
- Препоручује се запосленима да личну храну не држе у фрижидеру у чајној кухињи;
- Препоручује се да се лично посуђе запослених не пере у чајној кухињи;
- Препоручује се да запослени по доласку на посао дезинфикују кваке на вратима својих канцеларија и да изврше дезинфекцију руку. Такође, препоручује се да исту радњу понове приликом повратка са паузе и по повратку са сваког претходног напуштања зграде;
- Препоручује се да запослени пре уласка у тоалет дезинфикују кваку на спољним вратима тоалета и да изврше дезинфекцију руку. Такође, препоручује се да исту радњу понове по изласку из тоалета;
- Препоручује се свакодневна дезинфекција фиксних телефонских уређаја;
- Моле се запослени који имају прехладу или вирус, а долазе на посао, да користе хигијенске маске;
- До даљњег се обуставља давање идентификационих картица истраживачима и посетиоцима
У Београду, 27. фебруара 2020. године
Препоруке за мера превентивне заштите од вируса - додатак број 1
- Запосленима није дозвољено коришћење апарата за воду у читаоници;
- Препоручује се да запослени користе сопствену оловку за рад и за уписивање у евиденцију излазака из зграде и повратака у зграду;
- Препоручује се да особе које имају повишену температуру, и/или кашљу избегавају ближи контакт са другим особама;
- Препоручује се избегавање поздрављања руковањем и љубљењем;
- Препоручује се раздаљина од 1 (једног) метра са саговорником;
- Препоручује се често проветравање канцеларија;
- Препоручује се свакодневна дезинфекција алкохолом миша и тастатуре;
- Молимо запослене да воде рачуна о личној хигијени као и о чистоћи гардеробе у којој долазе на посао.
У Београду, 11. марта 2020. године