07-05-2020

Обавештење за кориснике

______________

Обавештавамо кориснике да ће читаонице Архива Србије у Карнегијевој број 2 и у Булевару младих број 5 у Железнику почети да раде од 11. маја 2020. године. Рад ће бити организован уз придржавање свих епидемиолошких мера и строгих мера социјалног дистанцирања.

Рад са корисницима биће организован у простору Архива на следећи начин:

  1. Рад у Читаоници ће бити могућ само уз коришћење заштитних маски и рукавица, које су корисници дужни сами да обезбеде.
  2. Број особа које у истом временском периоду могу да бораве у читаоници у Карнегијевој број 2 ограничен је на 4 корисника, а у читаоници у Железнику на 6 корисника.
  3. Радно време читаоница за кориснике је од понедељка до петка од 10 до 14 часова;
  4. Процедура наручивања архивске и библиотечке грађе обављаће се на следећи начин: корисници који нису истраживали у току 2020. године захтеве и сврху коришћења архивске грађе треба да доставе унапред, на e-mail адресу centar@archives.org.rs, са које ће бити обавештени о доступности и термину коришћења грађе. Корисницима којима је за ову годину већ одобрено истраживање, архивску грађу могу да наруче на e-mail адресе citaonica@archives.org.rs, односно as.zeleznik@archives.org.rs а о термину коришћења ће бити обавештени. За све информације обратити се на телефон Центра за информације 011/33 70 781 локал 116.